VÂNZARE

Vila Armenească – Maria Rosetti

Preț – 900000 EUR

Zona: P-ta Romana
Numar de camere: 15
Suprafata utila: 400.00 mp
Suprafata construita: 469.00 mp
Suprafata teren: 456.00 mp
An constructie: 1928
Anul renovarii: 2016
Grupuri sanitare: 5
Garaje: 1
Parcari: 3
Front stradal: 21.00 m

Zona: P-ta Romana
Numar de camere: 15
Suprafata utila: 400.00 mp
Suprafata construita: 469.00 mp
Suprafata teren: 456.00 mp
An constructie: 1928
Anul renovarii: 2016
Grupuri sanitare: 5
Garaje: 1
Parcari: 3
Front stradal: 21.00 m

Vila Armenească – Maria Rosetti

Pe una din strazile cu parfum istoric, din zona Armenească si nu foarte departe de Gradina Icoanei, un imobil elegant te asateapta sa-i descoperi povestea. Proprietatea si-a pastrat peste timp aerul inceputului de secol XX si poate fi denumit pe scurt “un vis devenit realitate”. Un proiect de suflet care a sfidat regula conform careia proprietarii isi aleg casele. In cazul acesta, locatia te atrage intr-un mod care nu poate fi explicat in cuvinte, prin energia, povestea si bineinteles, structura si design-ul.

Pentru ca s-a tinut foarte mult la pastrarea unei legaturi stranse intre traditie si modernism, fiecare incapere a casei are minim un element original pastrat si reconditionat care ne ajuta sa intelegem importanta radacinilor noastre si autenticitatea unei idei nascuta din pasiune. Astfel ca un tur al acestei case este ca o calatorie in trecut unde veti putea observa ca fie o soba, o bucata de perete, tavanul sau chiar si lustra sunt acolo pentru a va aminti ca timpul este relativ si ca unele lucruri apartin in mod incontestabil unui singur loc.

Curtea casei este si ea un loc special. Aici, un element extrem de placut din punct de vedere vizual este orangeria, care a fost construita ulterior, deasupra garajului, din dorinta de a avea o zona de relaxare potrivita oricarui sezon si care, impreuna cu foisorul din fier forjat aflat in curte, completeaza firul narativ al povestii care te intampina de indata ce deschizi portile acestei case care te va fascina iremediabil.

Lucrarile de renovare au necesitat extrem de multa munca si atentie la detalii, constand in recompartimentarea spatiului, refacerea sapei, reconditionarea pardoselilor, izolarea planseelor cu spuma celulozica, decopertarea peretilor pana la caramida, refacerea tencuielii acestora si adaptarea instalatiilor (electrice, sanitare si termice) la nivelul actual de confort, refacerea in intregime a acoperisului, schimbarea tamplariei si multe altele.

Incalzirea se realizeaza cu ajutorul celor doua centralei termice, fiecare acoperind cate doua niveluri ale casei.

Imobilul este dispus pe demisol, parter, etaj si mansarda si are o suprafata utila de 400 mp, un teren de 457 mp si o curte libera de 247 mp.

Ești interesat de această locuință?

Nu ezita să mă contactezi folosind formularul de contact de mai jos